Libricon

Područja kataloga

Libricon d.o.o.
Bleiweisova 18
10000 Zagreb
T: 01 3776 209
F: 01 3776 209
M: 091 100 1616
E: libricon@libricon.hr
Prvi koraci u svijet vertikale

Prvi koraci u svijet vertikale
Vili Guček

  • ISBN: 9789535575290
  • Izdavač: Libricon
  • Jezik: Hrvatski
  • Broj stranica: 84
  • Format: 12 x 21 cm
  • Uvez: Meki uvez
  • Cijena: 80.00 kn
  • Internet cijena: 60.00 kn
  • Ubaci u košaricu
Knjiga Prvi koraci u svijet vertikale praktičan je priručnik namijenjen sportskim penjačima, alpinistima i svima koji ponekad obuvaju penjačice i navezuju se na uže. Za razliku od ostalih knjiga slične tematike, fokusiran je isključivo na gibanje, odnosno na tehniku penjanja. Autor u priručniku predstavlja osnovne penjačke elemente, savjete za otklanjanje grešaka pri njihovoj izvedbi, kao i vježbe za unapređenje učinkovite penjačke tehnike. 

Priručnik je sadržajno i vizualno prilagođen procesu usvajanja znanja. Tekstualni dijelovi priručnika jasno i kratko su napisani, pogreške u penjačkoj tehnici su radi lakšeg uočavanja u crvenoj boji, a svi penjački elementi i vježbe imaju i slikovni prikaz.
 
Iako naslov tako sugerira, knjiga ni u kojem slučaju nije isključivo namijenjena početnicima i onima koji se bave samo sportskim penjanjem. Uz pomoć ovog priručnika iskusniji penjači obnovit će neka već prije stečena znanja, ali sigurno i naučiti pojedine penjačke elemente koje ranije nisu koristili. Da pri tome i ne spominjemo da je penjanje vještina koja se može i treba stalno usavršavati.
S druge strane, iako se možda neće susresti sa stropom u smjeru ili neće imati potrebe za dinamičkim gibovima, vježbe i savjeti za penjanje u položenoj stijeni, na bridovima ili u kaminima bit će od iznimne koristi i alpinistima. Ne treba smetnuti s uma da je ispravna penjačka tehnika osnova ne samo sportsko-penjačkog uspjeha već i sigurnosti u stijeni.
 
O autoru
Vili Guček (Trbovlje, 1966.) penje se od 1979. godine. Instruktor je sportskog penjanja, višestruki je državni prvak i dugogodišnji član slovenske penjačke reprezentacije. Sudjelovao je na prvom međunarodnom natjecanju u sportskom penjanju Bardonnechia '85. Opremio je preko 400 smjerova. 


  Sadržaj knjige Prvi koraci u svijet vertikale
  Popis vježbi
  Primjer