Libricon

Područja kataloga

Libricon d.o.o.
Bleiweisova 18
10000 Zagreb
T: 01 3776 209
F: 01 3776 209
M: 091 100 1616
E: libricon@libricon.hr
 • Dodir Orijenta

  Dodir Orijenta 29.10.2014. Ovih dana na police knjižara stiglo je naše novo izdanje. Dodir Orijenta je zbirka kronološki poredanih putopisnih priča s nekoliko raznih putovanja po zemljama Istoka, koje je napisao Juraj Bubalo – putnik, pisac, filozof i vrsni poznavalac Orijenta. S putopisima o „ljudima i krajevima“ koje je autor doživio u Grčkoj, Turskoj, Siriji, Jordanu, Izraelu, Iranu, Šri Lanki, Vijetnamu i Kambodži, sjedinjeni su eseji o osobama koji su svojim izvanrednim djelovanjem te prostore obilježili.
 • Pokopani na nebu

  Pokopani na nebu 29.5.2014. Danas nam je potvrđeno iz tiskare da će prve količine knjige Pokopani na nebu biti isporučene u petak 30.5. Svima koji su je već naručili biti će isporučena najkasnije u subotu prije podne. Međutim, imajte na umu da su od subote 31.5. pa do nedjelje 16.6. svi odjeli Libricona – i komercijalni, i fakturni i skladišni :) – službeno odsutni. U tom periodu knjigu nećete moći preuzeti na našem sjedištu, ali isporuke poštom će teći redovito, možda samo dan sporije nego inače.
 • Praznik knjige u Puli

  Praznik knjige u Puli 4.12.2013. U zadnjih dvadesetak godina puno se toga u ovoj zemlji promijenilo, neke stvari na bolje, većina nažalost na gore, ali jedna manifestacija se ne da, uporno odbija kapitulirati pred najezdom recesije, rezanjem budžeta, marginalizacijom kulture.
 • Libricon na Interliberu

  Libricon na Interliberu 11.11.2013. Od utorka 12.11. do nedjelje 18.11. svi knjigoljupci pravac na Zagrebački velesajam. Vrijeme je za Interliber. Libricon neće imati svoj štand, ali naše knjige ćete po povoljnim cijenama kao i pretodnih godina moći pronaći u paviljonu 6, na štandu Nove stvarnosti te u paviljonu 5 na štandu tvrtke Miš. Radno vrijeme sajma je od 10-20 (utorak, srijeda i nedjelja) odnosno 10-21 (petak i subota), a ulaz je besplatan.
 • Nastavlja se Alpinistički četvrtak

  Nastavlja se Alpinistički četvrtak 11.10.2013. S prvim kišnim danima kreće i jesenski dio ciklusa predavanja Alpinistički četvrtak u Slovenskom domu koji zajedničkim snagama organiziraju Libricon i inicijativa Penjati se mora. Na prijedlog ženskog dijela zagrebačke alpinističke scene u Zagreb smo pozvali izvrsnu slovensku alpinisticu Nastju Davidovu koja se ove godine istakla slobodnim usponom u centralom stupu Freney. Nastaja će nas slikama i riječima provesti kroz zadnjih par godina svoje bogate penjačke karijere. Vidimo se u Masarykovoj 13, u četvrtak 24.10 u 19 h.
 • Edo Popović u Sisku

  Edo Popović u Sisku 25.9.2013. Što? Predstavljanje knjige U Velebitu! Kada? U srijedu 26.9.2013. s početkom u 18 sati! Tko? Edo Popović. Dođite i pridružite se razgovoru o knjizi, o Velebitu i drugim planinsko-književnim temama.
 • U Velebitu

  U Velebitu 5.3.2013. Kraj 2012. i početak 2013. prolaze nam u pojačanim aktivnostima jer u svega pet mjeseci objavljujemo treću knjigu – za mikro-izdavača i postojeće okolnosti na tržištu knjiga sasvim pristojno, rekli bi. Nakon dva prijevoda ponovo se okrećemo domaćim autorima i s veseljem najavljujemo novu knjigu Ede Popovića. Knjiga U Velebitu u prodaju kreće od ponedjeljka 11. ožujka, a svoj primjerak po sniženoj cijeni možete rezervirati u našoj web knjižari već od sada.
 • Biografija Tomaža Humara

  Biografija Tomaža Humara 23.10.2012. Ponovo putujemo u najviša gorja svijeta, ali nas ovaj put u Himalaju ne vode ni Nejc ni Herzog, a niti naše himalajke, već legendarni slovenski alpinist Tomaž Humar. Biografiju Tomaža Humara, po općemu sudu najobjektivniji prikaz života i karijere ovog kontroverznog alpinista, napisala je kanadska spisateljica Bernadette McDonald.
 • Predstavljanje knjige Starim cestama do mora

  Predstavljanje knjige Starim cestama do mora 14.5.2012. Prvo predstavljanje knjige Starim cestama do mora održat će se 17. svibnja u Gradskoj knjižnici „Ivan Goran Kovačić“ u Karlovcu, s početkom u 19 sati. Uz autore i urednika knjigu će predstaviti i arheolog Krešimir Raguž iz Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture u Karlovcu. Događaj će biti popraćen i projekcijom fotografija.
  Nakon Karlovca slijede predstavljanja u Zagrebu 2. lipnja te u Rijeci 14. lipnja.
 • Monika Kambič u Slovenskom domu

  Monika Kambič u Slovenskom domu 11.4.2012. Nakon izvrsnog predavanja Marka Prezelja, održanog u prepunoj dvorani Slovenskog doma, 19. travnja 2012. nastavljamo s ciklusom predavanja Alpinistički četvrtak u Slovenskom domu. U goste nam dolazi Monika Kambič, jedna od najboljih slovenskih alpinistica. Monika za sobom ima niz impresivnih alpinističkih uspona, među kojima se ističu prvi usponi na Fitz Roy (2004.) i Cerro Torre (2005.) u isključivo ženskom navezu. .
 • Predavanje Marka Prezelja

  Predavanje Marka Prezelja 1.3.2012. U četvrtak 15.03.2012. Marko Prezelj, jedan od najcjenjenijih svjetskih alpinista, održat će u Zagrebu predavanje uz projekciju fotografija. Ovo je prvo predavanje u ciklusu nazvanom Alpinistički četvrtak u Slovenskom domu, u okviru kojega će se zagrebačkim alpinistima i zainteresiranoj javnosti predstaviti aktualni trenutak slovenskog alpinizma. Predavanje će se održati u Slovenskom domu u Zagrebu s početkom u 19 sati, a ulaz je slobodan. Pokrovitelji predavanja su Slovenski dom u Zagrebu, Hrvatski planinarski savez, Libricon i portal alpinizam.info.
 • Sa Stipom Božićem na K2

  Sa Stipom Božićem na K2 12.1.2012. U srijedu 25. siječnja, s početkom u 19 sati, Stipe Božić održat će u dvorani Narodnog sveučilišta u Sesvetama, Trg Dragutina Domjanića 6/I, multimedijsko predavanje o usponu na K2. Predavanje je povodom 60. godišnjice osnivanja organiziralo planinarsko društvo HPD Lipa.
 • Steve House u Sloveniji

  Steve House u Sloveniji 21.11.2011. Steve House, jedan od trenutno najboljih svjetskih alpinista, održat će tijekom prosinca tri predavanja u Sloveniji. Povod je slovenski prijevod njegove knjige Beyond the Mountain. Datumi i mjesta su: Maribor, 8.12., Mojstrana 9.2 i Ljubljana 19.12.
 • Priznanje Sidarti u Parizu

  Priznanje Sidarti u Parizu 28.9.2011. Na međunarodnoj izložbi u sklopu ovogodišnje 28. konferencije Međunarodnog kartografskog saveza (ICA), koji predstavlja svjetsko udruženje kartografa iz više od 80 država, stručna komisija je među više od 500 izloženih karata prvu nagradu u kategoriji topografskih karata dodijelila karti Bohinj koju je izdao naš slovenski partner Sidarta.
 • Otkrivena bista Nejca Zaplotnika

  Otkrivena bista Nejca Zaplotnika 5.9.2011. U petak 2. rujna građani Kranja i planinari i alpinisti iz cijele Slovenije još jednom su odali priznanje legendi slovenskog alpinizma. Ispred Bežkove vile u Koroškoj ulici 27 u Kranju, u kojoj je smješteno Planinsko društvo Kranj, otkrivena je bista Nejca Zaplotnika. Tim povodom u prostorijama Mestne občine Kranj otvorena je izložba i održan okrugli stol posvećen Nejcu.
 • Izložba posvećena Shackletonu

  Izložba posvećena Shackletonu 19.5.2011. Nekako u isto vrijeme dok je knjiga Endurance bila u tisku, otvorena je i izložba inspirirana ovom ekspedcijom i njenim vođom, Sir Ernestom Shackletonom. Tako je ovaj slavni istraživač gotovo stotinu godina nakon ekspedicije barem na kratko dospio u hrvatsku kulturnu javnost.

Sniženje

Aktualno