Libricon

Područja kataloga

Libricon d.o.o.
Bleiweisova 18
10000 Zagreb
T: 01 3776 209
F: 01 3776 209
M: 091 100 1616
E: libricon@libricon.hr

Izložba posvećena Shackletonu

Nekako u isto vrijeme dok je knjiga Endurance bila u tisku, otvorena je i izložba inspirirana ovom ekspedcijom i njenim vođom, Sir Ernestom Shackletonom. Tako je ovaj slavni istraživač gotovo stotinu godina nakon ekspedicije barem na kratko dospio u hrvatsku kulturnu javnost.

Izložba "Zauvijek ću te pamtiti / I’ll Remember You Forever" mladog slikara Zlatana Vehabovića otvarena je u srijedu 18. svibnja u galeriji Kranjčar. Izložba predstavlja umjetnikovu interpretaciju doživljaja, radnji i emocija inspiriranih Imperijalnom trans-antarktičkom ekspedicijom. Zlatanove slike pričaju o avanturi spoznaje, a herojska avantura Ernesta Shackletona i njegove posade poslužila mu je kao savršeni obrazac ispunjen hrabrošću, izdržljivošću, nepokolebljivim duhom te romantičnom težnjom za otiskivanjem u daleke, nepoznate i nadasve opasne krajeve.
Nagrađivani Zlatan Vehabović trenutačno studira na poslijediplomskom doktorskom studiju na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Izlagao je na sedam samostalnih, te brojnim skupnim izložbama u Zagrebu, Beču, Berlinu, Bariju i New Yorku. Djela mu se nalaze u zbirkama u Hrvatskoj i inozemstvu.
Iskoristite ovu sretnu okolnost i doživite priču o legendarnoj ekspediciji i neustrašivom vođi u dvije dimenzije. Izložba je bila otvorena do 8. lipnja.

Sniženje

Aktualno