Libricon

Područja kataloga

Libricon d.o.o.
Bleiweisova 18
10000 Zagreb
T: 01 3776 209
F: 01 3776 209
M: 091 100 1616
E: libricon@libricon.hr
 • Kratka šetnja Hindukušom

  Kratka šetnja Hindukušom 18.2.2016. "Lakoća pripovijedanja i sposobnost uočavanja detalja, s izvanrednim smislom za komično oblikovanje, koje nikad nije usiljeno i nametnuto samoj građi, učinile su Kratku šetnju Hindukušom jednom od najuspjelije napisanih i najneortodoksnijih knjiga o putovanju i istraživanju."
  Ovako o Kratkoj šetnji Hindukušom piše naš putopisac Juraj Bubalo. Kliknite na naslov za puni tekst njegove recenzije.
 • American Alpine Journal o knjizi Pokopani na nebu

  American Alpine Journal o knjizi Pokopani na nebu 30.10.2014. American Alpine Journal je godišnjak koji već 85 godina prati i dokumentira najvažnije alpinističke uspone i ekspedicije, ali i objavljuje zanimljive članke o alpinizmu općenito, medicini u planinama, zaštiti okoliša…, a u svakom broju donosi i osvrt na najvažnije alpinističke knjige objavljene te godine. Pa, kao što bi rekao naš dragi Lacko, pogledajmo što utjecajni AAJ kaže o knjizi Pokopani na nebu.
 • Zanemareni heroji Himalaje

  Zanemareni heroji Himalaje 27.5.2014. Polovicom travnja 2014. svijetom se proširila vijest o ogromnoj lavini koja se sručila s padina Mount Everesta i pokopala šesnaest nepalskih državljana, većinom pripadnika naroda Šerpa. Kao i svaki put kod takvih događaja, vijest je privukla veliku pozornost, zasjela je na naslovnice svih svjetskih medija, pa čak i naših koji relativno rijetko i relativno nekompetentno (s iznimkom Novog lista) prate događanja u visokim planinama.
 • Siena

  Siena 5.1.2014. Kada je Romul, legendarni osnivač Rima, ubio svog brata Rema, Removi sinovi Senius i Aschius uzjahaše konje i pobjegoše iz grada. Jedan je jahao konja s bijelim gunjem, a drugi je jahao konja sa crnim gunjem. Zaustavili su se u srcu Toskane i osnovali grad koji je po Seniusu nazvan Siena. Po uzoru na boje pokrivača grad je dobio svoj crno-bijeli grb, a rimska vučica hraniteljica koju su poveli sa sobom postala je simbolom grada.
 • Etna, najveći aktivni vulkan u Europi

  Etna, najveći aktivni vulkan u Europi 16.10.2013. U vulkanima je zatočena golema snage prirode koja nas uznemirava ali i privlači svojom moći. U davno doba, dok su još bili obavijeni velom tajne, o njima su ispredane brojne legende, a danas su postali unosna turistička atrakcija. Želite li se popeti na neki od njih i zaviriti u mračnu utrobu zemlje, dovoljno je skoknuti do susjedne Italije.
 • Pireneji: Nacionalni park Aigüestortes

  Pireneji: Nacionalni park Aigüestortes 28.8.2013. Pireneji su pravi raj za ljubitelje aktivnog odmora. Mnogobrojni skijaški tereni s obiljem snijega zimi privlače skijaše, dok mnoštvo planinarskih staza ljeti omogućuje planinarima da uživaju u nedirnutoj prirodi i spektakularnim krajolicima. Radi zaštite od rastućeg turizma, pojedini dijelovi Pireneja zaštićeni su kao nacionalni parkovi ili parkovi prirode.
 • Nepoznata Sicilija: kanjoni Hiblejskih brda

  Nepoznata Sicilija: kanjoni Hiblejskih brda 27.8.2013. U jugoistočnom dijelu Sicilije uzdižu se Monti Iblei ili Hiblejska brda. Pobjegavši od gomile turista na obali, potražili smo mir u divljini grandioznih kanjona i njihovih rječica Anapo i Cassibile. Teško je reći koji nas se od ta dva kanjona više dojmio, no sigurno ćemo ih pamtiti po kupanju u kristalno bistroj vodi na čijoj su se površini ocrtavali obrisi visokih jablanova, vrhovi stijena i komadići plavog neba.
 • 90 godina od smrti Sir Ernesta Shackletona

  90 godina od smrti Sir Ernesta Shackletona 31.12.2011. Prije 90 godina, petog siječnja 1922., u kabini broda kojim je krenuo na još jednu ekspediciju put južnih mora, umro je Sir Ernest Shackleton, jedan od najpoznatijih istraživača zlatnog doba polarnih istraživanja.
 • Tri šalice - čaja... ili obmane?

  Tri šalice - čaja... ili obmane? 16.10.2011. Sljedeći trendove na svjetskom tržištu knjiga, na policama naših knjižara ovih dana pojavila se knjiga Tri šalice čaja, uzbudljiva i emotivna priča o čovjeku koji je svoj život posvetio izgradnji škola u udaljenim područjima Pakistana i Afganistana. Bestseler Grega Mortensona i Davida Relina prodao se u gotovo 5 milijuna primjeraka, proveo je 43 tjedna na vrhu top ljestvice publicistike New York Timesa, i postao globalni izdavački fenomen. Ali, u travnju ove godine vjerodostojnost većine činjenica iznesenih u knjizi dovedena je u pitanje.
 • Bagno Vignoni

  Bagno Vignoni 6.9.2011. U srcu Toskane, iznad plodne doline Val d' Orcia krije se Bagno Vignoni, malo idilično selo u kojemu živi svega trideset i šest stanovnika. Nazvano je po dvorcu Vignoni sagrađenom u 11. stoljeću na uzvisini poviše sela. Još u rimsko doba mjesto je bilo poznato po ljekovitoj vodi, a danas se u njemu nalaze jedne od najmodernijih toplica u Europi.
 • Rügen – najveći njemački otok

  Rügen – najveći njemački otok 6.5.2011. U Baltičkom moru, odvojen od kopna morskim prolazom Strela Sundom, nalazi se najveći njemački otok Rügen. Zahvaljujući prekrasnoj prirodi - dugim pješčanim plažama, prostranim šumama koje ih zaklanjaju od vjetra te visokim stijenama od bijelih krednjaka koje nadvisuju njegove obale - Rügen ima dugu turističku tradiciju

Sniženje

Aktualno